joi, 27 mai 2010

Infrastructura rutiera proasta

Din cauza infrastructurii rutiere de cea mai slaba calitate, firmele de transport international din Turcia au inceput sa foloseasca o ruta alternativa, tocmai pentru a evita intarzierile mari si distrugerea autovehiculelor pe drumurile din Romania. La bulgari e autostrada. La unguri la fel. Din Ungaria in tot restul Europei ... sunt de asemenea autostrazi.


Uite asa se pierd banii in tara asta....

sâmbătă, 22 mai 2010

Greva generala pe 31 mai: Scoli inchise, transport public si administratie publica blocate

Ziua de 31 mai în Romania, zi în care zeci de mii de bugetari vor declansa greva generala pe termen nelimitat. Bugetarii sunt nemultumiti de masurile de austeritate impuse de Guvern în urma memorandumului cu FMI. Sindicalistii au anunţat că greva generala ar putea fi urmata de greve succesive in mai multe domenii.

Toţi profesorii din ţară vor intra în grevă generală pe 31 mai, au anunţat sindicatele din educaţie. Până atunci au ales o altă metodă de protest: nu mai trec notele elevilor în catalog. Mai mult, cadrele didactice spun că dacă Guvernul nu le va asculta doleanţele vor boicota examenele naţionale din acest an.

Profesorii sunt nemulţumiţi de prevederile Legii Educaţiei şi de finanţarea învăţământului, dar şi de măsurile de reducere a salariilor propuse de autorităţi, care ar urma să fie aplicate din 1 iunie.
Funcţionarii din administraţia publică se alătură şi ei profesorilor. 50.000 de funcţionari afiliaţi Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie vor intra în grevă generală pe 31 mai. Motivele acestor acţiuni de protest sunt "reducerea drastică a veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală şi iminentele disponibilizări anunţate de către reprezentanţii Guvernului României". "În aceste condiţii nu mai avem nimic de pierdut!", au arătat reprezentanţii FNSA.

Şi angajaţii din sănătate intră în grevă generală pe 31 mai. Nemulţumirile sunt aceleaşi: reducerea cu 25% a salariilor, dar şi posibilele disponibilizări din sistem. "O Românie în grevă. Ce să facem dacă aceasta este situaţia?", a mai spus Petcu.

Angajaţii CFR vor opri toate trenurile pe 31 mai. Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu, a anunţat că şi CFR-iştii vor intra în grevă generală, nemulţumiţi de scăderea cu 25% a salariilor.

Şi angajaţii de la metrou ar putea intra în grevă pe 31 mai, între orele 04.00-16.00, în semn de solidaritate cu angajaţii de la stat, a declarat, vineri, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Florian Crişu.

"Am dat drumul la tabel, pentru a strânge semnături de la sindicalişti. Miercuri vom avea centralizatorul, dar cel mai sigur va fi o grevă de solidaritate pe 31 mai. Conform legii, suntem obligaţi să asigurăm o treime din transport. Prin urmare, în 31 mai nu vom putea opri în totalitate transportul de la metrou, fiind nevoiţi să operăm de la ora 16.00, în condiţii normale", a declarat Florian Crişu.

Lor li se alătură şi angajaţii RATB. "Dacă ordonanţa prin care guvernul va institui măsurile de austeritate ne va afecta în mod direct, vom face grevă generală, alături de colegii de la Metrorex şi CFR. Dacă nu, ne vom solidariza oricum, însă există posibilitatea de a asigura un număr de vehicule pe traseu în ziua protestului sau de a face grevă doar pentru câteva ore", a explicat liderul sindical Vasile Petrariu.

De asemenea, Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat vineri că şi activitatea în autogări va fi oprită, iar toate microbuzele ce efectuează curse judeţene şi interjudeţene nu vor opera pe trasee. Măsura de oprire a transportului de persoane, la nivel naţional, nu va putea fi suspendată decât după ce solicitarile transportatorilor vor fi rezolvate, au mai spus reprezentanţii FORT.

Sindicaliştii: Vom face un lanţ uman şi vom bloca intrările în Parlament

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu a spus joi, după întâlnirea cu premierul Emil Boc şi miniştrii Muncii şi Finanţelor, că sindicaliştii intenţionează să facă un lanţ uman în jurul Parlamentului şi să blocheze intrările, în ziua în care va fi supusă votului scrisoarea către FMI. În plus, greva generală din 31 mai ar putea continua cu greve succesive în mai multe domenii.

Pe lângă greva generală anunţată, sindicaliştii vor începe demersurile de lobby pentru ca scrisoarea FMI să nu treacă de Parlament.

"Vineri vom da directivă ca să se înceapă demersurile de lobby pe lângă parlamentari, legate de faptul ca, în Parlament, scrisoarea de intenţie să fie respinsă deoarece măsurile propuse de Guvern sunt crude şi inacceptabile pentru populaţie", a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Sursa: Realitatea . net